BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

30 March 2013

DIAM.

Mmmmmmn. Kenapa?  Aku kena diam, sebab bila aku bukak mulut, nanti aku membebel. Yela, siapa yang suka kena bebel kan? Hm, kalau la ada stepker yg boleh ketip mukut aku ni rapat- rapat kan bagus. Tak susahkan semorang yang ada dekat dgn aku. Dorg pon tak sakit hati. Lagi- lagi org yg paling rapat dgn aku kan! Hm, aku pissed off nak mati dgn sorg manusia ni. Aku tak tahu la kenapa?! Ni sebab yang fia ni apa dia ckp semua okay je dkt telinga bf aku!! Kepala otak kau! Arghh stress betul la. Hmm baik aku DIAM DIAM DIAM!!!!!!!!!!

08 March 2013

New Hope and New Life

Oh hello. Its been awhile tak update blog. Its okay. Maybe aku perlukan rehat dari berceloteh dkt blog ni. About the title, hmm yes, i'm hoping to get a new life. Maybe i just need to be alone. Oh yaa, bagi aku sekarang ni dah malas nak fikirkan aaa2 yang berkaitan dgn love life. Maybe aku should focus on study. Cita2 aku ni tinggi, so why dont aku just habiskan masa utk apa yang aku minat. Kenapa dgn love life aku? Aku tak pasti. Maybe everyone need to take a break on their relationship kan? Mcm tu jugak lah aku. Kalau bercinta he mesti ada pahit manis kan? But if aku jalani pringle life aku, aku always happy. And yet aku takdela nk dikawal kn. Haha. Aku tak syg dia ke?  perlu ke aku jawab? Kalau aku syg pon, dia ada rasa ke?  hahahaaha. Yeahh maybe dia happy to have old life which nak lepak sampai lewat pagi etc etc. I dont care now, lgpon belum ada apa2 ikatan sah. So why dia nk bother dgn life aku kan. Dia kena faham yg aku ni bukan jenis suka sgt nk ikut kepala dia. So i prefer to have my pringle life starting from today. Dia nak terima ke, tanak ke. Itu dia punya pasal. For me, this is my life and i have right to choose. Aku tak perlukan dia or sesiapa utk aku teruskan apa yg nk berlaku lps ni. Aku kena la belajar be more berdikari rather than stay ikut org ckp. Ehmmm, so aku rasa it is enough for now. Now nak cheer up my super pringle life. Bye :)

19 February 2013

I'm HAPPY. I'm SAD

Oh hello. Well, kenapa dengan title tu? Is it something yang tak kena? No!! Actually, when you are happy suddenly ada satu point korang akan feel so sad. It just happen to me la. I dont know why. Oh maybe perubahan hormon? MAYBE? Erm, basically, my emotion is totally unstable now. Sekejap nak happy gelak sakan, then akan sedih sentap bagai. Yes, ini sangat annoying. But who knows la kan, masa tengah down macam ni or in the sad moment mestilah nak shoulder to cry on. But aku ada bantal busuk to cry on jela. Aku tak tahu macam mana nak gambarkan my feelings sekarang ni. Its like bercampur aduk. But i still can think straight la. Aku rasa bersalah kalau cerita semua ni. But, kalau lah ada orang perasan tentang perubahan tu, maybe diorang akan keep asking why? Naaah, people dont understand dengan apa yang aku lalui, even dengan the one yang aku harapkan tu. Everthing too different now. Aku macam dah pilih jalan nak gerak dengan kaki sendiri. But seems, i still got no chance. I'm sick with those craps yang selalu serabutkan kepala otak aku. Aku rasa it is time untuk aku tebus my kesedihan with something yang berbaloi. I'm looking forward to spend my time berehat dan menenangkan diri di tepi pantai. Yeah, maybe this coming May or June. I just need to be alone. LIKE SERIOUSLY! YES! ALONE! Maybe korang tanya kenapa aku macam look to depress? LET ME KEEP IT AS SECRET THING la eh. It's too early for me to let my future go. But that might be good decision that will bring me 1000 of opportunities untuk ada life baru. PRINGLE LIFE maybe. Ehm, i'm not ragu ragu lagi. The decision has been made. So, just follow the flow of my life. And i will never blame myself to have this PRINGLE LIFE that will bring more happiness and sweetness in my life. Okay. Till here, my eyes too sembap since i cried too much tadi. Maybe that was the last tears for my previous life. MAYBE! So, thank you lah sebab pay a visit baca post kali ni. Assalamualaikum. Bye :)

18 February 2013

18th February 2013

Oh hello. Today is unhappy day for me. I just out this smile to tutup all my sadness. Emmm. Harini dah 1year 6months my baby ip3gs hilang. RIP syg :'( seriously i'm too sad. But nothing can make me happy. And another thing, orang mulut manis. Serious menyampah. Sick of it. Now, tengah try to study for MP test tomorrow. Hush baby!! Need stuggle and lupakan all the craps yg berpusing kt kepala. Erhhh. Why all these things happen bila aku nk ada benda kena buat. Okay, biar aku belajar besabar kan. So that it will make everyone happy!! Ohh. I dont have any mood to type panjang2. So till here. Goodbye.

17 February 2013

WEEKEND ALREADY END

Well, Hello semua :) So harini, nak cerita pasal my last weekend la. Actually it is nothing pon, but for suka- suka to update blog ni. Ehehem. So obviously cuti balik Mama's house la. Duduk KL for few days seronok jugak. Since aku boleh bersenang lenang dekat rumah. Hahahaha. But, kerja pon tak jalan bila balik rumah. Mihs. So, on Saturday there was nothing special happen pun. So macam biasa la, all family members gather dekat rumah for dinner. So dapatlah main dengan anak - anak buah aku yg busuk masam nakal degil ahhhh semua lah. Hahaha. Dua minggu tak jumpa diorang tu. Aherher. And Mama masak ketam nyum nyum. So tu last dinner Wafiy dkt rumah since dia nk balik Perak and stay with his parents. Erkkkk. Tunggu for interview session dgn mana - mana company for kerja. And Yeah, Sunday pon balik la Seri Iskandar tercinta ni. Actually birthday Wafiy's Mama. So kitorang beli birthday gift and treat her for dinner. And after dinner, Wafiy hantar la aku balik, since esok ada class pukul 8 pagi. Huwarghhhh. Nak tido lama sebenarnya. Tapi kena tukar setting bila da hidup dekat Seri Iskandar ni. Okay lah. Rasanya macam nothing je nak type kat blog ni. So till the next update. Thank you for paying some attention to my post. Hahaha. Bye. Assalamualaikum :)

16 February 2013

15 February 2013 - I'm home, Mama!

Oh hello. It's 15 Feb 2013, yes lucky to be home. Since assignment dah siap, so goyang kaki and just study for MP test next Tuesday. Goodluck to me again. Actually nak naikkan pointer as yg dah ditarget, hopefully boleh achieve. So i'm so happy balik rumah mama. Sebab dapat makan sangat banyak. And sepuasnya. And obviously seronok balik sini sebab dapat spend time with wafiy in KL. Oh dia dah habis intern dkt Berjaya Corp Bhd. So tomorrow last day dia, it should be today. But Dato Azlan tu syg sangat kan dkt dia! Aherherher ~~ Ahh okay, anyway everyone were happy bila aku balik. Especially Ayah. Idk why. He's kind of happy person lately. Oh aku contoh anak yg baik kot. LOL! PUJI DIRI SENDIRI. Shame on you la Tiqa! Anyway i don't know why la kan nak active blogging balik ni. Maybe sebab bosan with HND 3 life kot. Yela class sehari tu tak sampai petang. Aherher again! Oh anyway nk cerita some of my experiences masa drive balik KL td. Okay kaki sangat sakit bagai nk tercabut. Especially yang belah kiri, ni la akibat tak warm up and cool down masa Futsal on 14th tu. Nasib badan. Lama tak bersukan, tulang pun keletak keletuk ahhh. Hewhew. Okay? Nak cerita apa lagi? Ermmmm there is nothing pon. Saja je nak active balik blogging. Update all new posts laa kan. Ehem. So, mata dah mintak kena gam. Mengantuk tahap gaban ni. So, till we meet again, and pray for me to be successful person in business. Bismillah, syahadatain, alfatihah, ayat kursi, doarare and zikir. Goodnight everyone. Thank you for read this post. Assalamualaikum ♥